• DisGoveraars

    Maak kennis!

Philine Terwel

Motivatie

Verandering is de enige constante. Ook de overheid is constant in beweging en moet in beweging blijven omdat de wereld, de samenleving en verwachtingen ten opzichte van de overheid veranderen. De overheid heeft te maken met complexe problematiek, vele verschillende betrokken partijen en beperkte budgetten. Het zoeken naar werkzame oplossingen in dit spanningsveld maakt werken voor de overheid voor mij inspirerend en een uitdaging die ik graag aanga.

Tijdens mijn studie en door mijn nevenactiviteiten heb ik geleerd processen te doorzien en overzien, knelpunten in kaart te brengen en verbeterpunten aan te dragen. Ook werk ik graag in teamverband en heb ik een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Werken binnen de overheid biedt mij de mogelijkheid om deze en andere capaciteiten verder te ontwikkelen, zodat ook ik constant in beweging blijf.

Werkervaring

Periode

Juli 2018 - heden

Organisatie

Gemeente Amsterdam

Functie

Adviseur Informatiebeveiliging

Omschrijving

Als medewerker informatiebeveiliging houd ik mij bezig met de implementatie van de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG) binnen het cluster Ruimte & Economie van de gemeente Amsterdam. De werkzaamheden betreffen onder andere het prioriteren en implementeren van maatregelen, het monitoren en bewaken van de voortgang en het vergroten van de bewustwording rondom informatiebeveiliging.

Periode

Januari 2017 - juli 2018

Organisatie

Syntrophos

Functie

BGT-BAG regisseur

Omschrijving

Syntrophos is het shared service center van de gemeenten Nissewaard, Brielle en Westvoorne. Binnen Syntrophos werk ik op de afdeling geo-informatie. Voor de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) ben ik de regisseur. Dit houdt in dat ik wat betreft deze twee basisregistraties de schakel ben tussen de interne organisatie en de deelnemers en klanten van Syntrophos.

Opleidingen

Periode

2014 - 2015

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

MSc International and European Governance

Periode

2013 - 2014

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

MSc Crisis- and Security Management

Periode

2009 - 2013

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

BSc Bestuurskunde

Action Learning Projecten

Project

Paralympia

Rol

Projectleider

Omschrijving

De paralympische zwemmers trainen hard voor een gouden medaille. Naast hard trainen zijn er meerdere uitdagingen die meespelen bij een goede sportprestatie. Eén grote uitdaging voor de parazwemmers is huisvesting die voldoet aan de wensen van een topsporter. Met deze opdracht gaan wij als team Paralympia aan de slag door aandacht te creëren voor parazwemmers, met als resultaat een sportershuis in Amersfoort.

Project

Spraakmakers!

Rol

Projectlid

Omschrijving

Ieder Kind Veilig, dat is de missie van onze opdrachtgever Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Om dit doel te bereiken is inspraak van jongeren onmisbaar. Aan ons de opdracht om een start te maken met de oprichting van een jongerencliëntenraad. Hiervoor gaan wij in gesprek met de doelgroep en verzamelen we hun wensen en ideeën. Uiteindelijk zetten we samen de eerste stappen in de oprichting van een
jongerencliëntenraad, die daadwerkelijk de doelgroep zal representeren. Ons doel is om hiermee de jeugdbescherming en hun doelgroep dichter bij elkaar te brengen.

Project

GemeentePioniers 2.0

Rol

Projectleider

Omschrijving

De overheid biedt anno 2017 de meeste diensten al digitaal aan. Maar hoe kan dit nou op goede en innovatieve manier, met een positieve sociale impact? De GemeentePioniers 2.0 zijn, in navolging van de eerste editie, op zoek naar de meest innovatieve voorbeelden van digitale dienstverlening in overheidsland. In de vorm van een competitie geven we een podium aan deze pioniers, om hiermee ook andere overheden aan te moedigen en te inspireren.
GemeentePioniers 2.0: van gemeente naar pionier! www.gemeentepioniers.nl

Project

Wel-doeners

Rol

Projectlid

Omschrijving

Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Als projectteam de Wel-doeners voeren we campagne om de mens binnen het sociaal domein een gezicht te geven. We vertellen het verhaal van zowel cliënten als professionals binnen het sociaal domein door korte inspirerende en persoonlijke verhalen te publiceren. Het doel van deze campagne is om begrip te kweken en stigma’s te doorbreken.