• DisGoveraars

    Maak kennis!

Ollie Peijnenburg

Trainee Overheid OllieHoe kun je als overheid meegaan in een snel veranderende maatschappij? En hoe fijn is het om daar zelf onderdeel van te zijn? Bij DisGover krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontplooien binnen verschillende overheidsorganen. Zo kom je erachter waar je interesse binnen de overheid ligt en waar je goed in bent. Vraagstukken over energie, duurzaamheid en cultureel beleid zijn zaken die mij interesseren. Met mijn kennis over mens en maatschappij wil ik graag bijdragen aan de verschillende transities die binnen de overheid aan de gang zijn. Ik denk dat mijn generatie daar een belangrijke rol in speelt, omdat zo de toekomst te kunnen creëren die wij zelf gaan beleven.

Werkervaring

Periode

Januari 2022 - Heden

Organisatie

Gemeente Amsterdam

Functie

OKR-coach Informatiebeheer IV

Omschrijving

Binnen het cluster Digitalisering, Innovatie & Informatie (DII) ben ik bezig met het coachen van teams in de resultaatsturing aan de hand van de OKR-methodiek. Zeker met de transitie naar het nieuwe cluster DII (1 juli 2022), wil de gemeente Amsterdam opgavegericht en wendbaar gaan werken. Daar speel ik samen met andere coaches een rol in.

Daarnaast werk ik aan een project waarbij een nieuw registratiesysteem voor de Woo verzoek geïmplementeerd gaat worden. Hierdoor ben ik onderdeel van een veranderende organisatie. Dit vraagt om een flexibele, creatieve en resultaatgerichte houding.

Opleiding

Periode

Radboud Universiteit Nijmegen

Onderwijsinstituut

Master Geschiedenis & Actualiteit

Studie

2019- 2020

Periode

Radboud Universiteit Nijmegen

Onderwijsinstituut

Bachelor Geschiedenis

Studie

2015 - 2019

Action Learning Projecten

Project

In Progresso

Rol

Projectlid

Omschrijving

Het lerarentekort blijft een belangrijk onderwerp in Nederland. En voor scholen is het lastig om leraren te werven en soms ook wel te behouden. Scholen zijn er daarom bij gebaat om werknemers goede voorwaarden te bieden. Voor de West-Amsterdamse scholengroep Progresso zijn we bezig om dat te verzorgen. De vraag die hierbij centraal staat: hoe kan dit op een levensfasebewuste manier gebeuren? Zo willen we ervoor zorgen dat er zo veel mogelijk maatwerk geleverd kan worden aan de leraren van Progresso.

Project

KOOPkracht

Rol

Projectlid

Omschrijving

Vanuit het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP) kregen wij de opdracht om een manier te vinden om de impact van open data te meten. Om dit na te gaan zijn we gaan kijken naar hoe een specifieke groep, namelijk studenten, dit voor zich ziet. Vanuit praktische info zijn we zo gekomen tot een advies en mogelijkheden om impact beter in kaart te brengen.