• DisGoveraars

    Maak kennis!

Noortje Labrujere

Noortje
is economiemaster
en ook antropoloog
Voor de overheid nuttig
Jong

Ik heb altijd een interesse gehad voor de mens en haar maatschappij.
Mijn bachelor antropologie en mijn master economie: public policy zijn hier logische gevolgen van.
Ik wil samenlevingen leren begrijpen: hoe ze in elkaar zitten en wat ze drijft.
Nederland is één land en één samenleving maar toch zijn er daarbinnen ontzettend veel verschillen en blijft de samenleving voortdurend veranderen.
Nadenken over hoe je deze samenleving, ondanks al haar verschillen en ontwikkelingen, goed kan besturen vind ik een echte uitdaging.
Inclusiviteit, tolerantie en samenwerking vind ik belangrijk.
Ik wil dat burgers erop kunnen vertrouwen dat overheidsbeslissingen eerlijk en verantwoord worden gemaakt en dat elke burger telt.

Ook ben ik van mening dat frisse jonge ideeën een hoop kunnen bijdragen aan de jarenlange kennis en ervaring die zich momenteel in de overheid bevindt.
Daarnaast geeft het volgen van een traineeship mij de mogelijkheid eerlijk, nieuwsgierig en open naar mijzelf en mijn functioneren te kijken.

Werkervaring

Periode

December 2019 - heden

Organisatie

Provincie Utrecht

Functie

Junior Adviseur I-Governance en Portfoliomanagement

Omschrijving

Ik ben bij de Provincie Utrecht in dienst om advies te geven over de I-Governance en Portfoliomanagement. Dit houdt in dat ik de I-Governance ga inrichten om ervoor te zorgen dat besluitvorming, verantwoordelijkheid en verantwoording worden belegd. Een goede I-Governance stuurt, bestuurt en evalueert programma’s en projecten en kijkt hierbij naar hun bijdrage aan de strategieën en doelen van de organisatie.

Opleidingen

Periode

2018 - 2019

Onderwijsinstituut

Vrije Universiteit Amsterdam

Studie

Master Economics: Public Policy

Periode

2011 - 2015

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Action Learning Projecten

Project

DigiTalk

Rol

Projectlid

Omschrijving

Vanuit de Provincie Zuid-Holland werd ons gevraagd mee na te denken over digitale transformatie en de invloed hiervan op de overheid. De overheid is momenteel grote slagen aan het maken met digitale

optimalisatie. Om ons heen zien we de wereld echter al digitaal transformeren. Daar waar een optimalisatie een bestaand proces efficiënter maakt door bijvoorbeeld digitalisering of robotisering, draait een transformatie juist om een volledig nieuwe manier van kijken naar en denken over bestaande procedures. Digitale

transformatie gaat om een herontwerp van de overheid: vanuit data en technologieën maatschappelijke resultaten behalen.

Het is nu aan ons de taak om zoveel mogelijk stakeholders en ambassadeurs te verzamelen, om met hen samen de juiste vragen te formuleren en misschien zelfs proberen te beantwoorden.