• DisGoveraars

    Maak kennis!

Niels de Jager

Trainee Niels de Jager

Door mijn interesse in mens, samenleving, beleid en politiek heb ik het idee dat ik bij DisGover helemaal op juiste plaats zit. Een traineeship bij DisGover sprak mij in het bijzonder aan omdat het mij de kans geeft om  een bijdrage te leveren aan de maatschappij, terwijl ik ook kan ontdekken welke organisatie goed bij mij past. Daarnaast is de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling ook ontzettend fijn!

Werken in de publieke sector spreekt mij erg aan omdat veel acties direct impact hebben voor de leefomgeving, de zorg en andere domeinen en daardoor dus op ons dagelijks leven. In een wereld die steeds complexer wordt en een snel veranderd, hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan een overheid die klaar is voor de dag van morgen, iedereen gelijkwaardig behandelt en zorgt draagt voor de mens die de samenleving maakt.

Werkervaring

Periode

November 2021 - Heden

Organisatie

Gemeente Haarlem

Functie

Adviseur

Omschrijving

Voor de gemeente Haarlem ben ik adviseur van de afdeling Concern Control. Vanuit deze hoedanigheid geef ik advies over het Europese samenwerkingsverband waarin Haarlem zit: de Urban Agenda for Responsible and Innovative Public Procurement. Daarnaast geef ik advies, en schrijf ik mee, aan het inkoopbeleid van de Gemeente Zandvoort (waarmee Haarlem ambtelijk gefuseerd is) en het categorieplan GWW.

Periode

Mei 2021 - November 2021

Organisatie

Gemeente Oegstgeest

Functie

Projectleider

Omschrijving

Voor de gemeente Oegstgeest ben ik projectleider voor verschillende projecten binnen het programma Van Afval Naar Grondstof op de afdeling Beheer en Onderhoud. Zo ben ik projectleider van de introductie van de brievenbussticker voor ongeadresseerd reclamedrukwerk (ook wel bekend als de JA-sticker of de ja-ja sticker), de herinrichting van de milieustraat en nog een aantal kleinere projecten. Daarnaast schrijf ik mee aan de Meerjarige Onderhoudsprogrammering (MJOP), die als integraal vervolg van de lokale beheerplannen dienen.

Periode

November 2020 - Mei 2021

Organisatie

Gemeente Almere

Functie

Projectsecretaris & Onderzoeker

Omschrijving

In mijn periode in Almere heb ik een tweeledige opdracht; enerzijds als projectsecretaris voor een nog te bouwen kunstmuseum met een ‘’bovenregionaal karakter’’. Een ontzettende uitdaging die Almere van een kwaliteitsimpuls moet voorzien op het gebied van cultuur. De andere opdracht is om te kijken hoe de voorwaarden geschept kunnen worden (op het gebied van vergunningen) op het Almeerderstrand om tot een experimenteerzone van cultuur te komen.

Opleiding

Periode

2019 - 2020

Onderwijsinstituut

Erasmus Universiteit Rotterdam

Studie

Master Bestuurskunde: Beleid en Politiek

Periode

2016 - 2019

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

Bachelor Europese Studies (afstudeerrichting Economie)

Action Learning Projecten

Project

Futur

Rol

Projectlid

Omschrijving

Vanuit Futur heft onze Action Learning groep de vraag gekregen om te laten horen, zien en voelen wat de jonge ambtenaar belangrijk vindt. Hierin kunnen wij zowel kijken naar inhoudelijke thema’s, of thema’s die meer gelieerd zijn aan organisatievraagstukken. Stay tuned!

Project

DigiTime

Rol

Projectlid

Omschrijving

Voor de Provincie Zuid-Holland kreeg onze Action Learning groep de opdracht om de digitale transformatie in kaart te brengen voor de Nederlandse overheid. Een ontzettend grote vraag, een ontzettend complex onderwerp en daardoor een enorme uitdaging. Na gesprekken met ontzettend veel professionals uit de hele overheid is daar een mooi en makkelijk te lezen white paper uitgekomen ( zie ook: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6817842182775468032) over de staat van de digitale transformatie en aanbevelingen die als vliegwiel om zelf met de digitale transformatie aan de slag te gaan!

Project

Diversity Day

Rol

Projectlid

Omschrijving

Voor de Gemeente Ede was het van belang om, in het kader van Diversity Day, diversiteit en inclusie binnen de gemeente op de kaart te zetten en dit goed te borgen. Ik was in dit project vooral betrokken bij het opnemen van de podcast lunchwandeling, die de luisteraar leidt langs belangrijke plekken in Ede en hun reflecties op diversiteit in de gemeente en hun organisatie laat horen!