• DisGoveraars

    Maak kennis!

Lotte van Beers

Lotte van BeersTijdens mijn (pre-)master sociologie heb ik niet alleen kennis opgedaan over diverse maatschappelijke thema’s, maar ontdekte ik ook mijn interesse voor het analyseren van data. Ik vind het erg belangrijk om in mijn werk een bijdrage te kunnen leveren voor mensen en de maatschappij. Ik ben van mening dat inzichten vanuit data van grote waarde kunnen zijn bij maatschappelijke vraagstukken, zeker in combinatie met de kennis en ervaring van inhoudelijke experts. Ik heb ervaring op kunnen doen met verschillende soorten analyses en met het beheren, visualiseren en presenteren van data. Deze ervaring, in combinatie met mijn enthousiasme, leergierigheid en communicatieve vaardigheden wil ik graag inzetten om een mooie bijdrage te leveren binnen de overheid.

Werkervaring

Periode

Mei 2021 - Maart 2022

Organisatie

Provincie Gelderland

Functie

GIS-specialist

Omschrijving

Ik houd me bezig met het analyseren en beheren van geografische data. Hierbij verzamel en combineer ik datasets, voer ik geografische analyses uit en visualiseer ik dit vervolgens om vraagstukken binnen diverse projecten van de provincie Gelderland te kunnen beantwoorden. Zo heb ik meegewerkt aan een dashboard en diverse informatieproducten. Daarnaast zorg ik ervoor dat geografische data up-to-date en centraal beschikbaar is, zodat mensen hier eenvoudig gebruik van kunnen maken.

Periode

November 2021 - April 2021

Organisatie

DASC

Functie

Junior Data Scientist

Omschrijving

Ik heb op verschillende manieren klanten ondersteund bij data-analyse. Met name op het gebied van statistische analyses, maar ook tekstanalyse en dashboards. Mijn taken bestonden o.a. uit het organiseren en geven van trainingen en webinars, beantwoorden van supportvragen, meewerken aan consultancy-opdrachten en verkennen van nieuwe technieken/software.

Opleiding

Periode

September 2018 – Augustus 2019

Onderwijsinstituut

Radboud Universiteit

Studie

Master Sociologie: Beleidssociologie en toegepast onderzoek

Periode

September 2017 – Augustus 2018

Onderwijsinstituut

Radboud Universiteit

Studie

Pre-master Sociologie

Periode

September 2013 – Augustus 2017

Onderwijsinstituut

Fontys Hogescholen

Studie

Bachelor International Lifestyle Studies

Periode

Februari 2016 – Juli 2016

Onderwijsinstituut

Universidad del Desarollo (Santiago, Chili)

Studie

Exchange semester

Action Learning Projecten

Project

Provincie Zuid-Holland

Rol

Projectlid

Omschrijving

Samen met de provincie Zuid-Holland gaan we aan de slag met de communicatie rondom de energietransitie. Het doel is om een evenement te organiseren waarbij burgers, het bedrijfsleven en de overheid hier samen over nadenken.

Project

Waterschap Aa en Maas

Rol

Projectlid

Omschrijving

Vanuit waterschap Aa en Maas kregen we de vraag om de medewerkers van verschillende generaties dichter bij elkaar te brengen, met als doel meer begrip te creëren en de samenwerking te versterken. Om dit te bereiken hebben we ons verder verdiept in diverse generaties, levensfasen en verbinding op de werkvloer, onder andere door gesprekken te voeren met medewerkers en experts op dit gebied. Dit resulteerde in twee sessies georganiseerd (over generaties en levensfasen), een adviesrapport met onze bevindingen en een toolkit met concrete stappen en aanbevelingen die direct toegepast kunnen worden.

Project

Gemeente Hilversum - HackOFF

Rol

Projectlid

Omschrijving

Tijdens dit project hebben we voor de gemeente Hilversum gewerkt aan bewustwording en een preventieve aanpak voor digitale criminaliteit. Het resultaat hiervan was een digitale challenge waarbij deelnemers een maand werden uitgedaagd om bewuste keuzes te maken. Daarnaast ontvingen ze ook tips voor het herkennen en voorkomen van digitale criminaliteit.