• DisGoveraars

    Maak kennis!

Larissa Zorgdrager

Trainee overheid LarissaAls socioloog heb ik inzicht gekregen in de maatschappelijke ontwikkelingen en de manier waarop mensen en organisaties hierop reageren. Ik zie daarin de publieke sector als een cruciale pijler van onze samenleving. Een traineeship in de publieke sector biedt mij de kans om mijn kennis in de praktijk te brengen en tegelijkertijd om mijzelf te ontwikkelen en organisaties te ontdekken. Ik geloof sterk in de kracht van verandermanagement om deze sector te verbeteren en wil graag als professional bijdragen aan het realiseren van vernieuwing, zodat organisaties kunnen bijdragen aan een betere maatschappij. Bij Disgover krijg ik de ruimte om mijn creativiteit te uiten en te werken met de nieuwste tools en technieken. Samenwerken met een team van gepassioneerde en ambitieuze jonge collega’s die hun nek durven uit te steken om de wereld te verbeteren maakt mij alleen nog maar enthousiaster.

Werkervaring

Periode

April 2022 - heden 

Organisatie

Stedelijk Gymnasium Haarlem

Functie

Adviseur en coördinator

Omschrijving

Ik ben verantwoordelijk voor het ondersteunen van het Stedelijk Gymnasium Haarlem bij het verbeteren van de basisvaardigheden van leerlingen op het gebied van taal, rekenen, digitale geletterdheid en burgerschap. Tijdens dit project werk ik nauw samen met de schoolleiding, docenten en andere betrokkenen bij de ontwikkeling en uitvoering van interventies. Mijn taken omvatten onder meer het analyseren van de huidige situatie op school en het opstellen van verschillende stukken en verslagen. Daarnaast verzamel en analyseer ik gegevens over de basisvaardigheden van leerlingen en adviseer de schoolleiding en docenten over mogelijke verbeteringen.

Periode

November 2022 – maart 2022 

Organisatie

Gemeente Amsterdam

Functie

Projectleider

Omschrijving

Binnen dit project hield ik mij bezig met het in kaart brengen van alle processen waarbij persoonsgegevens worden verwerkt en het opnemen van deze informatie in het verwerkingsregister. Dit deed ik in samenwerking met verschillende directies en afdelingen binnen de gemeente Amsterdam. Mijn belangrijkste taak was het goed doorvragen en verzamelen van informatie om een compleet beeld te krijgen van de processen. Ik was een belangrijke schakel in het zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens binnen de gemeente Amsterdam en droeg bij aan het opstellen van een compleet en betrouwbaar verwerkingsregister.

Periode

Oktober 2022 - november 2022

Organisatie

Gemeente Haarlem

Functie

Communicatie- en opleidingsadviseur

Omschrijving

Tijdens deze opdracht was ik verantwoordelijk voor het ondersteunen van de gemeente Haarlem bij de implementatie van het nieuwe zaaksysteem PowerBrower. Ik werkte op het snijvlak van mensen, gedrag, ICT en processen, maar richtte mij voornamelijk op het menselijke aspect van de verandering en het creëren van draagvlak bij medewerkers voor de nieuwe manier van werken. Dit deed ik door middel van het informeren en voorbereiden van toekomstige gebruikers door onder andere het opzetten van een opleiding en het beheren van communicatiekanalen zoals nieuwsbrieven.

Opleiding

Periode

2021 - 2022

Onderwijsinstituut

Vrije Universiteit Amsterdam

Studie

MSc Beleid, Communicatie & Organisatie

Periode

2020 - 2021

Onderwijsinstituut

Vrije Universiteit Amsterdam

Studie

Minor Communicatiewetenschappen

Periode

2018 - 2021

Onderwijsinstituut

Vrije Universiteit Amsterdam

Studie

BSc Sociologie

Action Learning Projecten

Project

Summer School 

Rol

Projectlid

Omschrijving

Tijdens dit Action Learning project steken wij het zomerprogramma van Disgover in een nieuw jasje. De focus ligt hier op het bieden van meer diversiteit in de programmaonderdelen, zodat de trainees een breed scala aan vaardigheden kunnen ontwikkelen. Wij richten ons op de behoeften van trainees, de maatschappij maar ook de opdrachtgevers om aan te sluiten bij actuele onderwerpen en skills te creëren die ook in de opdrachten inzetbaar zijn.