• DisGoveraars

    Maak kennis!

Katja van Beem

De overheid is onderhevig aan veranderingen op zowel maatschappelijk, technologisch als bedrijfskundig gebied. Het is van groot belang om innovatief te zijn én te blijven als overheidsorganisatie, om mee te kunnen bewegen met de veranderende wereld om ons heen. Ik vind het een uitdaging om als jonge starter binnen de overheid mee te mogen werken aan diverse vraagstukken en veranderingen binnen een organisatie, op zowel verander- als informatiemanagement gebied. Vanuit mijn studieachtergrond in de communicatiewetenschap heb ik geleerd om mensen te begrijpen, verbinden en overtuigen. Als trainee bij DisGover en als ambtenaar van de toekomst wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de maatschappij en mijn kennis en ervaringen inzetten op complexe vraagstukken, waarbij mijn ontwikkeling centraal staat. Door dit traineeship wil ik mijn kennis van de overheid verbreden en mijzelf wegwijs maken binnen verschillende organisaties, zodat ik uiteindelijk mijn eigen kwaliteiten op een manier in kan zetten die zowel mijzelf, als de overheid, vooruit helpt!

Werkervaring

Periode

December 2020 - heden 

Organisatie

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Functie

Adviseur Bevorderen Instroom Personeel Covid-19 

Omschrijving

Binnen het MEVA programmateam corona, onderdeel van de Directie MEVA van het ministerie van VWS, ben ik adviseur in het projectteam Bevorderen Instroom Personeel Covid-19. Hier houd ik mij bezig met de verschillende initiatieven rondom (zorg)personeel die zijn ontstaan gedurende de coronapandemie, zoals Extra Handen voor de Zorg, de Nationale Zorgreserve en de Nationale ZorgKlas. Mijn taken zijn zeer divers en variëren tussen o.a. het schakelen met de samenwerkingspartners, realiseren van eigen projecten tot het uitvoeren van parlementaire zaken.

Periode

April 2020 - December 2020

Organisatie

Gemeente Eindhoven

Functie

Procesadviseur/coördinator 

Omschrijving

Als procesadviseur/coördinator binnen het Kernteam Procesmanagement bij de Gemeente Eindhoven, houd ik mij bezig met procesmanagement binnen de domeinen Bedrijfsvoering en Ruimtelijk Domein. Samen met de kwartiermaker en het team ben ik verantwoordelijk voor het naar een hoger niveau tillen van procesmanagement binnen de gemeente. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het ondersteunen, adviseren en begeleiden van procesadviseurs en proceseigenaren met betrekking tot het beschrijven, besturen en verbeteren van hun processen.

Opleiding

Periode

Augustus 2017 - augustus 2019

Onderwijsinstituut

Lund University, Zweden

Studie

Master of Science (MSc.) Strategic Communication

Periode

Maart 2019 - juli 2019

Onderwijsinstituut

University College Dublin (summer school) en University of Edinburgh (online course)

Studie

Extracurriculair vak - NICE project: The Network for Intercultural Competences and Entrepreneurship

Periode

Aug. 2013 - Jun. 2017

Onderwijsinstituut

Universiteit Twente

Studie

Bachelor of Science (BSc.) Communicatiewetenschap

Periode

Augustus 2016 - januari 2017

Onderwijsinstituut

Jönköping University

Studie

Erasmus+ Exchange semester

Periode

Augustus 2011 - februari 2013

Onderwijsinstituut

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

Studie

Bachelor Fine Art & Crossmedia Design (Propedeuse behaald)

Action Learning Projecten

Project

DigiTime

Rol

Projectleider

Omschrijving

Project

Leren Innoveren - Briljante Mislukkingen binnen de Overheid

Rol

Projectlid

Omschrijving

In samenwerking met het Instituut voor Briljante Mislukkingen organiseren wij het evenement ’Leren Innoveren – Briljante Mislukkingen binnen de Overheid’. In dit evenement staan leren en innovatie centraal. Het is je ongetwijfeld weleens gebeurd dat een project een andere uitkomst had dan je van tevoren had gepland. Dit is niet verrassend: uitkomsten controleren is erg lastig als je wilt innoveren in een complexe omgeving. Maar heb je ook wel eens stilgestaan bij wat jij zelf en anderen van deze ervaring kunnen leren? Bij Leren Innoveren – Briljante Mislukkingen binnen de Overheid leren we van elkaars ervaringen en bevorderen wij een innovatief overheidsklimaat.