Joppe Lieth

trainee overheid Joppe LiethJoppe Lieth

Sinds het begin van mijn studententijd ben ik geïnteresseerd in gedrag, actualiteiten, technologie en politiek. Ik koos daarom voor zowel een HBO als WO studie in de communicatiewetenschap. Het mooie aan dit vakgebied vind ik de combinatie tussen creativiteit en strategie. Al snel merkte ik dat mijn hart sneller ging kloppen van grote vraagstukken, de onderwerpen die je dagelijks in het nieuws voorbij ziet komen. Daarom zocht ik een uitdaging binnen de overheid, om met mijn kennis een bijdrage te kunnen leveren aan de grote maatschappelijke vraagstukken van Nederland. Via Disgover kan ik gemakkelijk kennis maken met verschillende kanten van de publieke sector en werk ik tegelijkertijd aan mijn eigen leertraject.

Werkervaring

Periode

Oktober 2020 – heden

Organisatie

Interprovinciaal Overleg

Functie

Project- en programmaondersteuner communicatie

Omschrijving

Het Interprovinciaal is de koepelorganisatie van de twaalf Nederlandse provincies. Zij zijn de belangenbehartiger van de provincies richting ‘Den Haag’ en ‘Brussel’. Binnen het team communicatie werk ik samen met mijn collega’s voor alle programma’s binnen het Interprovinciaal Overleg. Hierdoor krijg ik te maken met alle onderwerpen binnen het provinciale takenpakket. Als communicatiemedewerker houdt ik mij bezig met het juist informeren en interesseren van stakeholders, zowel intern als extern.

Opleiding

Periode

2019 – 2020

Onderwijsinstituut

Vrije Universiteit Amsterdam

Studie

Master Communicatiewetenschap (Political Communication and Public Relations)

Periode

2019

Onderwijsinstituut

Vrije Universiteit Amsterdam

Studie

Pre master Communicatiewetenschap

Periode

2013 - 2017

Onderwijsinstituut

Hogeschool Utrecht

Studie

Digitale Media en Communicatie (minor toegepaste psychologie)

Action Learning Projecten

Project

HackOFF

Rol

Reisleider

Omschrijving

We leven in een tijd van toenemende digitalisering. Dit brengt kansen en ook bedreigingen met zich mee. Het aantal slachtoffers van digitale criminaliteit neemt namelijk toe. Namens de gemeente Hilversum gaan wij dit vraagstuk aanpakken. We richten ons op een moeilijk te bereiken doelgroep (25-45 jaar). Als reisleider probeer ik te waken voor het leertraject van alle projectleden.

Project

FUTUR

Rol

Projectlid

Omschrijving

FUTUR is een netwerkorganisatie voor jonge ambtenaren. Elk jaar organiseren zij de Jonge Ambtenaar van het Jaar Award. Normaal gesproken is dit een live evenement waar honderden mensen aanwezig zijn. Een evenement om winnaars te vieren en te netwerken. Vanwege de coronamaatregelen ging dat evenement dit jaar niet fysiek door. Aan ons was de taak om dit evenement online te organiseren. Daarnaast waren wij verantwoordelijk voor een nieuwe prijs; de FUTURPROOF Award. Deze prijs werd uitgereikt aan een overheidsorganisatie die zich inzet voor verjonging, toekomstgerichtheid en niet bang is om fouten te maken.