Jean-Christophe Abrahams

Mijn fascinatie voor politiek en maatschappij heeft me altijd gemotiveerd om me te verdiepen in maatschappelijke vraagstukken en belangen. De complexiteit van grote uitdagingen zoals de financiële crisis, klimaatverandering en migratie hebben mijn ambitie aangewakkerd en mijn nieuwsgierigheid gevoed. Bij DisGover krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen in opdrachten die zich richten op verschillende thema’s en verschillende functies binnen het brede speelveld van de overheid. Dit stelt me in staat om mijn rol binnen dit complexe landschap te verkennen en te versterken. Tijdens mijn traineeship kan ik ontdekken welke positie ik het beste kan innemen om de maatschappij op de meest effectieve manier te dienen. Samen met collega’s een frisse en kritische blik werpen op het publieke domein maakt mij enthousiast. Een blik die de overheid hopelijk een beetje flexibeler, transparanter en efficiënter maakt.

Werkervaring

Periode

Juli 2023 - Heden

Organisatie

Gemeente Utrecht

Functie

Projectleider i-Academie

Omschrijving

 Binnen de gemeente Utrecht hou ik me bezig met Common Ground, een concept dat streeft naar een flexibeler informatielandschap. Hiervoor is een opleidingsmodule, de i-Academie, in het leven geroepen om digitale kennis en vaardigheden van medewerkers te vergroten. We willen dat medewerkers leiders worden in hun eigen ontwikkeling, dat ze hun werk zelf sturen en erkennen dat oude werkwijzen niet volstaan tegenover digitale veranderingen. Hiervoor trekken we op met andere gemeenten. Onze missie bij de i-Academie is duidelijk: we willen niet alleen kennis en competenties ontwikkelen maar ook een omgeving creëren waar medewerkers klaar zijn voor een snel veranderende informatieomgeving. 

Opleiding

Periode

2021 - 2022

Onderwijsinstituut

Vrije Universiteit Amsterdam

Studie

MSc Beleid, Communicatie en Organisatie

Periode

2018 - 2021

Onderwijsinstituut

Vrije Universiteit Amsterdam

Studie

BSc Bestuurs- en Organisatiewetenschap

Action Learning Projecten

Project

Artificiële Intelligentie en lokale overheden

Rol

Projectlid

Omschrijving

In ons Action Learning project staat Artificiële Intelligentie centraal. Onze projectgroep onderzoekt voor Native Consulting het gebruik van verschillende gemeenten met deze technologie evenals de overwegingen van andere gemeenten om het te implementeren. We focussen ons niet alleen op het begrijpen van de technische aspecten maar vooral op het doorgronden van de menselijke dimensie van deze transformatie. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat medewerkers niet alleen op technologisch maar ook op persoonlijk niveau voorbereid zijn op de toekomst van hun werk? Dat is de uitdaging waar we ons op richten.