• DisGoveraars

    Maak kennis!

Isabel Leemhuis

Isabel LeemhuisAls jong meisje van 9 jaar schreef ik in het vriendenboekje van mijn nichtje dat ik psycholoog wilde worden. Ik was vroeger al veel met andere mensen bezig. Het fascineerde me hoe mensen gevormd worden door hun jeugd, ervaringen en (sociale) omgeving, maar ook vastzitten in patronen die lastig te doorbreken zijn. Het is een uitdaging voor een mens om zich opeens ‘anders’ te gedragen: gezonder, duurzamer, veiliger. In augustus 2021 studeerde ik af als sociaal- en organisatiepsycholoog. Tijdens mijn stage bij de Autoriteit Financiële Markten ontstond mijn interesse in de (semi)overheid. Ik heb voor DisGover gekozen, omdat ik wil ontdekken hoe ik mijn nieuwgierigheid en expertise kan inzetten voor het grotere goed. Door verschillende projecten en rollen binnen de overheid te ervaren kan ik ontdekken wat bij mij past en hoe ik mijzelf wil ontwikkelen.

Werkervaring

Periode

Oktober 2021 - Heden

Organisatie

Gemeente Amsterdam

Functie

Gedragsdeskundige Mobiliteit

Omschrijving

Het programma Mobiliteit & Gedrag richt zich op de mogelijkheden van gedragsverandering in de mobiliteitstransitie. Daarbij stellen wij ons de volgende vragen: Hoe houden we de stad Amsterdam bereikbaar? Welk reizigersgedrag past daarbij? Als gedragsdeskundige adviseer ik collega’s hoe zij gedragsinzichten kunnen toepassen in hun projecten en denk ik mee bij de ontwikkeling van gedragsinterventies.

Opleiding

Periode

2020 – 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Social, Health & Organisational Psychology (MSc)

Periode

2019 – 2020

Onderwijsinstituut

Radboud University

Studie

Behaviour Change (MSc)

Periode

Januari 2019 – Juni 2019

Onderwijsinstituut

Western University (London, Ontario)

Studie

Minor Psychology; Ivy Business School (BSc)

Periode

2015 – 2019

Onderwijsinstituut

Radboud University

Studie

Studie: Psychology (BSc)

Action Learning Projecten

Project

KOOPkracht

Rol

Projectlid

Omschrijving

16.390. Zoveel datasets staan er momenteel officieel gepubliceerd op de website van data.overheid.nl. En dit aantal gaat alleen maar groeien met de Wet Open Overheid, die als doel heeft overheden transparanter te maken, inclusief alle data. Een enorme hoeveelheid beschikbare data die voor iedereen toegankelijk is. Maar … wie gebruikt deze data en met welke doeleinden? En niet onbelangrijk, tot welke impact leidt dit? Kunnen wij, een groep van acht trainees van DisGover, laten zien welke impact dit is?  Dat is de vraag die wij met ons project KOOPkracht onderzoeken. We onderzoeken de wereld van data en gaan het gesprek aan over hoe je impact kan meten, want is dit eigenlijk wel meetbaar?