• DisGoveraars

    Maak kennis!

Isabel Leemhuis

Isabel LeemhuisAls jong meisje van 9 jaar schreef ik in het vriendenboekje van mijn nichtje dat ik psycholoog wilde worden. Ik was vroeger al veel met andere mensen bezig. Het fascineerde me hoe mensen gevormd worden door hun jeugd, ervaringen en (sociale) omgeving, maar ook vastzitten in patronen die lastig te doorbreken zijn. Het is een uitdaging voor een mens om zich opeens ‘anders’ te gedragen: gezonder, duurzamer, veiliger. In augustus 2021 studeerde ik af als sociaal- en organisatiepsycholoog. Tijdens mijn stage bij de Autoriteit Financiële Markten ontstond mijn interesse in de (semi)overheid. Ik heb voor DisGover gekozen, omdat ik wil ontdekken hoe ik mijn nieuwgierigheid en expertise kan inzetten voor het grotere goed. Door verschillende projecten en rollen binnen de overheid te ervaren kan ik ontdekken wat bij mij past en hoe ik mijzelf wil ontwikkelen.

Werkervaring

Periode

April 2022 - heden

Organisatie

Gemeente Amsterdam

Functie

Gedragsdeskundige (Project 30 km/u in de stad)

Omschrijving

Amsterdam blijft groeien en wordt steeds drukker. Er zijn daardoor jaarlijks ongeveer 13 dodelijke verkeersongevallen en 800 ernstige ongevallen. Iedereen wil een veilige en rustige stad, waar je onbezorgd van A naar B kunt. Om dat te bereiken wordt de maximumsnelheid in Amsterdam verlaagd naar 30 km/u.

Dit beleid is vastgesteld, nu moet het uitgevoerd worden. Hoe krijgen we deze nieuwe maatregel tussen de oren van verkeersdeelnemers en zorgen we ervoor dat zij zich eraan gaan houden? Als gedragsdeskundige adviseer ik over effectieve interventies op het gebied van verkeersontwerp, communicatie, handhaving en voertuigtechniek. Daarnaast werk ik mee aan de communicatie, zoals een grootschalige campagne en educatie op scholen.

Periode

Oktober 2021 - April 2022

Organisatie

Gemeente Amsterdam

Functie

Gedragsdeskundige Mobiliteit

Omschrijving

Het programma Mobiliteit & Gedrag richt zich op de mogelijkheden van gedragsverandering in de mobiliteitstransitie. Daarbij stellen wij ons de volgende vragen: Hoe houden we de stad Amsterdam bereikbaar? Welk reizigersgedrag past daarbij? Als gedragsdeskundige adviseer ik collega’s hoe zij gedragsinzichten kunnen toepassen in hun projecten en denk ik mee bij de ontwikkeling van gedragsinterventies.

Opleiding

Periode

2020 – 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Social, Health & Organisational Psychology (MSc)

Periode

2019 – 2020

Onderwijsinstituut

Radboud University

Studie

Behaviour Change (MSc)

Periode

Januari 2019 – Juni 2019

Onderwijsinstituut

Western University (London, Ontario)

Studie

Minor Psychology; Ivy Business School (BSc)

Periode

2015 – 2019

Onderwijsinstituut

Radboud University

Studie

Studie: Psychology (BSc)

Action Learning Projecten

Project

WATT?! (Provincie Zuid-Holland)

Rol

Projectlid / Reisleider

Omschrijving

De energietransitie gaat iedereen aan! Goede communicatie tussen de overheid, burgers en het bedrijfsleven is belangrijk om te weten wat er speelt en elkaar beter te begrijpen. Echter laat dat nog te wensen over. Communicatie over de energietransitie is vaak abstract en niet alle doelgroepen voelen zich gehoord. Het doel van project WATT?! is om de overheid, burgers en het bedrijfsleven met elkaar te verbinden en om communicatie over de energietransitie te verbeteren. Daarbij onderzoeken wij de rol van taal en beeld in deze communicatie, en de mogelijkheden van verschillende platforms (zoals LinkedIn, TikTok, Twitter, Insta) om meer doelgroepen te bereiken.
Zo helpen we de overheid beter beleid te formuleren en beter te communiceren over de energietransitie.

Project

KOOPkracht

Rol

Projectlid

Omschrijving

16.390. Zoveel datasets staan er momenteel officieel gepubliceerd op de website van data.overheid.nl. En dit aantal gaat alleen maar groeien met de Wet Open Overheid, die als doel heeft overheden transparanter te maken, inclusief alle data. Een enorme hoeveelheid beschikbare data die voor iedereen toegankelijk is. Maar … wie gebruikt deze data en met welke doeleinden? En niet onbelangrijk, tot welke impact leidt dit? Kunnen wij, een groep van acht trainees van DisGover, laten zien welke impact dit is?  Dat is de vraag die wij met ons project KOOPkracht onderzoeken. We onderzoeken de wereld van data en gaan het gesprek aan over hoe je impact kan meten, want is dit eigenlijk wel meetbaar?