• DisGoveraars

    Maak kennis!

Guusje Roessink

Guusje RoessinkTijdens mijn studie heb ik geleerd dat maatschappelijke vraagstukken geen eenduidig antwoord kennen. Vaak zijn deze vraagstukken ontstaan door complexe uiteenlopende bronnen. Door mijn bachelor Algemene sociale wetenschappen kreeg ik steeds meer interesse voor deze vraagstukken en kreeg ik een drive voor de preventie ervan. Waar pak je de bron van zo’n vraagstuk aan? Een logische stap voor mij was daarom de overheid. Binnen de overheid werk je samen om vraagstukken te duiden en vervolgens om daarbij de juiste aanpak of het juiste beleid te vinden. Ik heb voor DisGover gekozen, omdat ik wil ontdekken hoe ik mijn interesse voor deze maatschappelijk vraagstukken kan inzetten en waar bij de overheid ik dat zou willen. Door verschillende projecten en rollen binnen de overheid te ervaren kan ik ontdekken wat bij mij past en hoe ik mijzelf hierin wil ontwikkelen.

Werkervaring

Periode

December 2022 – heden

Organisatie

Provincie Zuid-Holland

Functie

Programmaondersteuner Digitaal Zuid-Holland

Omschrijving

Bij de provincie Zuid-Holland ondersteun ik het programma Digitaal Zuid-Holland. Digitaal Zuid-Holland houdt zich bezig met de interne en externe vraagstukken rondom data en digitalisering. In het team ben ik verantwoordelijk voor de overkoepelende ondersteuning van de projecten binnen Digitaal Zuid-Holland, waarbij ik me bezighoud met het programmaplan, portfoliomanagement en rapportages. Daarnaast ondersteun ik specifiek het project Grenzeloos Datalandschap bij hun doelstellingen en activiteiten.

Periode

April 2022 – November 2022

Organisatie

VNG Realisatie

Functie

Programmasecretaris UM

Omschrijving

Het team Uitwisselingsmechanisme Werk houdt zich bezig met de techniek van het UM systeem en de implementatie van dit systeem bij gemeenten. Als programmasecretaris zorgde ik dat de teamagenda en mailbox bijgehouden werd, plande ik afspraken in, stelde ik agenda’s op, en zorgde ik dat de taken worden bijgehouden. Het team werkt Agile/Scrum. Hierin fungeerde ik als scrummaster. Daarnaast was ik ook inhoudelijk betrokken bij het implementatieteam, waar we aan de slag gingen met het opstellen van een plan van aanpak voor de ondersteuning van gemeenten bij het aansluiten op de verschillende uitwisselingsprogramma’s rondom werk.

Periode

September 2021 – april 2022

Organisatie

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Functie

Beleidsmedewerker sociaal domein

Omschrijving

Als medewerker sociaal domein droeg ik bij aan de invulling van verschillende projecten binnen het sociaal domein. Onder andere lagen mijn taken bij de toezicht en handhaving van de kinderopvang, waarbij een omslag is gemaakt naar een meer preventief beleid. Daarnaast heb ik bijgedragen aan de ontwikkelingen van de voor- en vroegschoolse educatie, waarbij een folder is samengesteld voor ouders met jonge kinderen. Verder was ik verantwoordelijk voor het mantelzorgbeleid, hiervoor heb ik onder andere een bedankactie voor mantelzorgers georganiseerd en ben ik gestart aan de evaluatiegesprekken van het huidige beleid (2018-2022). Ook was ik projectondersteuner voor het lokale preventieplan van het sociaal domein.

Opleiding

Periode

September 2020 – Juni 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Master Youth Studies

Periode

September 2019 – Februari 2020

Onderwijsinstituut

Vrije Universiteit Amsterdam

Studie

Minor Gender & Diversity

Periode

September 2016 – Juni 2020

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Bachelor Algemene sociale wetenschappen

Action Learning Projecten

Project

De Jonge Dokter: Zelfzorg

Rol

Projectlid

Omschrijving

Steeds meer jonge artsen kampen met burn-out klachten. De werkdruk bij deze beroepsgroep is enorm hoog. Aan ons de taak om zelfzorg op de kaart te zetten bij zorginstellingen en zelfzorginitiatieven te vinden en te delen. Dit gaan we doen door ludieke acties uit te zetten en duurzame verbindingen te leggen tussen de verschillende initiatieven die al bestaan.

Project

VNG-R Congres Werkdomein

Rol

Projectlid/Reisleider

Omschrijving

In opdracht van VNG Realisatie organiseerden wij met een aantal DisGover trainees een congres voor de VNG. Dit evenement focuste zich op het beleidsthema Werk en heeft als doel om de relevante programma’s over werk van de VNG onder de aandacht te brengen bij ambtenaren van de gemeente. Hierbij stond inspireren en activeren van de doelgroep centraal. We hebben uiteindelijk een fantastisch evenement neergezet in DeFabrique in Utrecht.

Project

Futur is Now!

Rol

Projectlid

Omschrijving

Aan ons was de taak om de stem van de jonge ambtenaar te laten zien, horen, voelen. Nadat we met veel jonge ambtenaren(netwerken) in gesprek zijn geweest, hebben we een aantal thema’s geïdentificeerd waar jonge ambtenaren tegenaanlopen in hun werk. Deze thema’s hebben we op een informele manier aan bod gebracht tijdens een online evenement.