• DisGoveraars

    Maak kennis!

Femke Schapink

trainee overheid Femke schapink

Van jongs af ben ik geïnteresseerd in de maatschappij en stel ik altijd veel vragen om te weten te komen hoe iets in elkaar zit. Bij DisGover zit ik daarom helemaal op de juiste plek. Ik word gestimuleerd om uit te zoeken hoe iets in elkaar zit om vervolgens met die kennis en een kritische houding, veranderingen teweeg te brengen binnen overheidsland. Het spreekt mij aan dat ik binnen mijn traineeship afwisselende functies vervul bij verschillende overheidsorganisaties. Ik kan daardoor elke keer met een frisse blik aan de slag gaan met mijn opdracht. Tegelijkertijd biedt dit traineeship ook de mogelijkheid om te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en uit te zoeken welk type werk goed bij mij past.

Tijdens mijn masterspecialisatie Health & Society heb ik geleerd om complexe onderwerpen vanuit diverse invalshoeken te benaderen en samen te werken met mensen uit verschillende vakgebieden. Mijn interesse gaat uit naar hoe je zowel burgers als overheidsmedewerkers kunt betrekken bij belangrijke maatschappelijke vraagstukken en digitale ontwikkelingen. Ik vervul daarin graag de verbindende rol en hoop zo een positieve bijdrage te leveren aan onze samenleving.

Werkervaring

Periode

Januari 2021 - Heden

Organisatie

Provincie Zuid-Holland

Functie

Projectleider Digitale Transitie

Omschrijving

In deze rol ben ik binnen het team Digitaal Zuid-Holland verantwoordelijk voor verschillende projecten, waarbij gewerkt wordt met data en nieuwe technologie binnen de organisatie. Ik houd mij bezig met afwisselende thema’s, zoals: Duurzame Infrastructuur, Microsubsidies en een Vaartuigvolgsysteem. Een functie waarin ik een coördinerende rol heb en goed contact moet onderhouden met alle betrokkenen. Als projectleider vorm ik de verbinding tussen de inhoudelijke vraag en het technische aanbod.

Periode

Oktober 2020 – Januari 2021

Organisatie

Provincie Noord-Brabant

Functie

Adviseur (Online) Faciliteren

Omschrijving

Door de coronacrisis zijn bijna alle medewerkers van de provincie Noord-Brabant genoodzaakt voor een langere periode thuis te werken. Online samenkomen vraagt een andere voorbereiding en uitvoering dan fysieke bijeenkomsten. Samen met medetrainee Naomi Berger heb ik de organisatie en haar medewerkers meegenomen in alles wat er komt kijken bij energieke en effectieve online sessies. Op diverse manieren hebben wij gedragsverandering gestimuleerd en ervoor gezorgd dat er blijvend aandacht zal zijn voor dit thema. Zo hebben we een digitaal magazine ontwikkeld, een interactie community opgericht en een groep van enthousiaste ambassadeurs bijeen gebracht.

Opleiding

Periode

September 2018 - Juli 2020

Onderwijsinstituut

Wageningen University & Research

Studie

MSc Communication, Health and Life Sciences (specialisatie Health & Society)

Periode

September 2017 - Januari 2018

Onderwijsinstituut

Università degli Studi di Siena (Erasmus uitwisselingsprogramma in Italië)

Studie

Minor, International Economics and Management

Periode

September 2014 - Juli 2017

Onderwijsinstituut

Wageningen University & Research

Studie

BSc Economie en Beleid

Action Learning Projecten

Project

BESlist

Rol

Projectlid

Omschrijving

Project

Leren Innoveren - Briljante Mislukkingen binnen de Overheid

Rol

Projectlid

Omschrijving

In samenwerking met het Instituut voor Briljante Mislukkingen hebben wij de prijsuitreiking georganiseerd voor de meest briljante mislukking binnen de overheid. Met dit project stimuleerden wij het delen van ‘mislukkingen’ om zo een innovatief overheidsklimaat te bevorderen. Je kan veel leren door in te zoomen op mislukte projecten. Dit gebeurt helaas nog niet vaak binnen overheidsland. Daarom stond het leren van elkaars ervaringen en erover in gesprek gaan centraal.