• DisGoveraars

    Maak kennis!

Esther Deij

Overheidstrainee Esther

Klaar met je studie, en dan… De mogelijkheden zijn eindeloos, maar wat vind ik nu eigenlijk leuk om te doen en welke manier van werken heeft nu eigenlijk mijn voorkeur? Dit waren vragen die ik had nadat ik was afgestudeerd. Eén ding wist ik zeker: ik wil een maatschappelijke bijdrage leveren.

Het traineeship bij DisGover sluit hier perfect op aan.

Door de verschillende opdrachten in de publieke sector kan ik een bijdrage leveren aan de maatschappij en door de tijdelijke duur van de opdrachten kan ik bij meerdere overheidsorganisaties rondkijken en ervaring opdoen om te ontdekken wat ik leuk vind. Door de begeleiding en Action Learning projecten kan ik mij focussen op mijn persoonlijke ontwikkeling. Op deze manier word ik klaargestoomd als ambtenaar van de toekomst.

Werkervaring

Periode

Juli 2022- heden

Organisatie

Provincie Zuid-Holland (Grenzeloos Datalandschap)

Functie

PMO

Omschrijving

Bij deze opdracht ben ik onderdeel van het Grenzeloos Datalandschap (GDL). Dit is een samenwerking bestaande uit de Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam en Gemeente Den Haag. Het doel is om door zowel kennis en datadeling, toe te werken naar een veerkrachtige, leefbare en slimme regio. Mijn verantwoordelijkheid binnen het GDL is samengevat het overzicht bewaren. Ik ben betrokken bij alle Use Cases die lopen, notuleer tijdens vergaderingen, plan vergaderingen in, heb een subsidieverantwoording opgesteld, zorg dat mensen hun taken uitvoeren en zorg dat informatie bij de juiste personen terechtkomt.

Periode

December 2021- Juni 2022

Organisatie

Gemeente Amsterdam

Functie

Informatieanalist

Omschrijving

Bij deze opdracht was ik onderdeel van een pilot gebiedsgericht en integraal werken van de Gemeente Amsterdam. Mijn verantwoordelijkheid was het in contact komen met bewoners en hen spreken over hun beleving van de buurt, in contact komen met medewerkers van de gemeente en vergaderingen met hen inplannen, het notuleren tijdens bewonersavonden en besprekingen, overzicht bewaren over wie we hadden gesproken en wie er op de avonden aanwezig zouden zijn en het schrijven van een tussenevaluatie van de pilot. Uiteindelijk is er samen met bewoners en medewerkers van de Gemeente Amsterdam een gebiedsgerichte aanpak voor de buurt bepaald die het komende half jaar uitgerold gaat worden.

Opleiding

Periode

2019 – 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

Master Forensische Criminologie

Periode

2017 – 2018

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Minor Inleiding in het Recht

Periode

2017 – 2018

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Minor Criminologie

Periode

2015 – 2019

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Action Learning Projecten

Periode

Summer School

Rol

Projectlid

Omschrijving

Met onze projectgroep gaan we het zomerprogramma van DisGover met kennissessies, cursussen en workshops in een nieuw jasje steken en als geheel beter maken. Het zomerprogramma zal beter gaan aansluiten op behoeften van trainees, maar ook op de behoeften van de maatschappij.

Periode

Skillday

Rol

Projectlid

Omschrijving

De Skillday is onderdeel van de YouChoose jongerencampagne gericht op het tegengaan van wapenbezit en drugsgebruik. Voornamelijk het wapenbezit onder de jongeren is een groot probleem in de gemeente Haarlemmermeer. Daarom is de gemeente met YouChoose hard aan het werk om bewustwording te creëren over het gevaar hiervan. Met de hashtag en slogan “#showsskillsnotknives” proberen ze jongeren te informeren over het gevaar van het meedragen van een mes. Met onze projectgroep waren we verantwoordelijk voor het organiseren van een dag in de gemeente Haarlemmermeer met allerlei activiteiten zodat jongeren hun ‘skills’ kunnen ontwikkelen of ontdekken.

Project

Draaitaal

Rol

Projectlid

Omschrijving

Draaitaal richtte zich op het verbinden van uiteenlopende opvattingen en perspectieven van maatschappelijke transities. Draaitaal heeft laten zien dat burgers vaak niet begrijpen wat er wordt bedoeld met maatschappelijke transities en dat de communicatie hierover niet altijd even duidelijk is. Draaitaal heeft een website gemaakt waar onder andere een toolkit op staat waarin tips worden gegeven over hoe men beter over maatschappelijke transities kan communiceren.