• DisGoveraars

    Maak kennis!

Daphne Koning

trainee overheid Daphne KoningHoe krijg je mensen in beweging? Deze vraag intrigeert mij. Beweging betekent verandering en voor verandering heb je lef nodig. De gebaande paden laten gaan en open staan voor iets nieuws. Maar voordat een verandering kan plaatsvinden is er vaak een hele weg te gaan: weerstand overbruggen, mensen meenemen in je verhaal en de mens centraal zetten in wat er gaat gebeuren. Als gedragsdeskundige word ik blij van het aanjagen van nieuwe, meer bewuste en duurzame keuzes. Daarom zet ik mij in mijn opdrachten bij DisGover met veel energie in om de overheid mee te nemen in veranderingen in de samenleving.

Werkervaring

Periode

Augustus 2020 - heden

Organisatie

Gemeente Amsterdam

Functie

Gedragsdeskundige mobiliteit

Omschrijving

Als gedragsdeskundige werk ik bij Gemeente Amsterdam aan mobiliteitsoplossingen voor de stad en de regio. Sinds de coronacrisis is de bereikbaarheid rondom Amsterdam flink verbeterd omdat werknemers massaal zijn gaan thuiswerken. Ik geef advies over het bestendigen van nieuw reisgedrag en zet me in voor betere samenwerking tussen verschillende mobiliteitspartijen. Daarnaast werk ik aan de implementatie van een gedragsstrategie voor de verkeersafdeling van gemeente Amsterdam.

Opleiding

Periode

2018-2020

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

MSc Applied Cognitive Psychology

Periode

2018-2019

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

Leiden Leadership Programme

Periode

2014-2017

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

BSc Psychologie

Action Learning Projecten

Project

DigiTime

Rol

Projectlid

Omschrijving

De Nederlandse overheid is momenteel grote slagen aan het maken met digitale transformatie. Daar waar een optimalisatie een bestaand proces efficiënter maakt door bijvoorbeeld digitalisering of robotisering, draait een transformatie juist om een volledig nieuwe manier van kijken naar en denken over bestaande procedures. Om deze transformatie duidelijk in kaart te brengen, ontwikkelen we met DigiTime in opdracht van Provincie Zuid-Holland een model waarin zichtbaar wordt waar de Nederlandse overheid staat in de digitale transformatie.

Project

Expeditie Burgerzaken

Rol

Projectlid

Omschrijving

Vanuit de Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken (NVVB) kregen we (Expeditie Burgerzaken) de vraag om het landschap van burgerzaken in kaart te brengen. De taak was aan ons om met onontdekte plekken, personen en organisaties in verbinding te treden. We hebben ons specifiek gericht op het betrekken van jonge leden door het organiseren van een aantal online bijeenkomsten. Het resultaat van de Expeditie is dat we de toegevoegde waarde van de NVVB voor medewerkers burgerzaken bij gemeentes opnieuw op de kaart hebben gezet.