• DisGoveraars

    Maak kennis!

Daniëlle Huijdts

Trainee overheid DanielleTijdens mijn studie had ik een bijbaan bij het Klantcontactcentrum van drie verschillende gemeenten. Hier sprak ik veel inwoners met de meest uiteenlopende vragen en zag ik hoe er vervolgens binnen de gemeente oplossingen gezocht werden voor deze vragen. Deze oplossingsgerichte manier van werken en het daardoor kunnen leveren van een bijdrage aan de maatschappij, al was het soms op hele kleine schaal, inspireerde mij om mij na het afronden van mijn master Bestuurskunde verder te willen ontwikkelen binnen de overheid. Binnen het traineeship van DisGover krijg ik de kans om werkervaring op te doen binnen verschillende overheidsorganisaties en ligt er een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling. Door tijdens de opdrachten en de Action Learning projecten in aanraking te komen met verschillende thema’s hoop ik aan het einde van het traineeship een goed beeld te hebben van wat het beste bij mij past.

Werkervaring

Periode

September 2022 – heden

Organisatie

Gemeente Amsterdam

Functie

Projectmedewerker Openbaarheid en Informatiebeheer en Agile/OKR coach

Omschrijving

Binnen de vakgroep Openbaarheid en Informatiebeheer lever ik een bijdrage aan het optimaliseren van het behandelproces van WOO verzoeken. Daarnaast begeleid en adviseer ik binnen het bredere cluster Digitalisering, Innovatie en Informatie verschillende teams bij het sturen op doelen en resultaatgericht werken (Agile/OKR).

Periode

Maart 2022 – september 2022

Organisatie

Gemeente Hilversum

Functie

Projectleider en Projectondersteuner

Omschrijving

Bij de gemeente Hilversum was ik projectleider van het project dat als doel had om alle 800 medewerkers van de gemeente te voorzien van een laptop en bijbehorende accessoires. Daarnaast had ik verschillende verantwoordelijkheden binnen een project met als doel medewerkers op te leiden in het gebruik van Microsoft Teams en werkte ik mee aan het ontwikkelen van de datavisie voor de gemeente binnen het programma Datagedreven Werken.

Opleiding

Periode

2021 - 2022

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

Master Public Administration: Public Management and Leadership

Periode

2016 - 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

Bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur

Action Learning Projecten

Project

VNG-Realisatie Congres

Rol

Projectlid

Omschrijving

Namens VNG-Realisatie organiseer ik samen met 12 medetrainees een congres genaamd Op reis door het Werklandschap voor ambtenaren die werkzaam zijn binnen het domein werk en inkomen. Als projectlid ben ik onder andere verantwoordelijk voor het organiseren van een aantal sessies en de communicatie over het congres.